Eclipse Cross – Domača predstavitev

Slovenska premiera novega Eclipse Cross

V petek, 19.1.2017 je na slovenske ceste tudi uradno zapeljal novi Mitsubsihi Eclipse Cross. Novinec se je slovenski strokovni javnosti predstavil na sicer deževen dan a vseeno idilični lokaciji Dvora Jezeršek, Zgornji Brnik.

Novi Eclipse Cross se umešča med večjega Outlanderja in manjšega ASX-a in je zgrajen okoli treh ključnih atributov – Drzen dizajn, napredna tehnologija in suverene vozne lastnosti. Še pred uradnim lansiranjem v Sloveniji, pa se je Eclipse Cross izkazal tudi kot izjemno varen SUV, saj je na varnostnem testiranju EURO NCAP osvojil vseh 5 zvezdic in si zaslužil 97% oceno pri zaščiti potnikov spredaj.

Poleg zgoraj omenjenih lastnosti pa je velik adut našega novinca tudi dostopnost. Cena za model z 1.5-litrskim turbo bencinskim motorjem in opremo Inform znaša zgolj 19.890 EUR, oprema sama pa je vse prej kot začetna. Vključuje namreč samodejno klimatsko napravo, samodejno zaviranje za preprečitev oz. ublažitev naleta, 7 zračnih blazin, 16-palčna alu. platišča, senzor za samodejno delovanje brisalcev in žarometov, LED dnevne in zavorne luči,…

Eclipse Cross bo sprva na voljo z 1.5-litrskim bencinskim turbo motorjem, izbirate pa lahko med 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in samodejnim menjalnikom ter med prednjim pogonom in pogonom na vsa štiri kolesa.

Po kratki predstavitvi vozila so imeli udeleženci srečanja tudi možnost prve krajše testne vožnje:

Več o Eclipse Cross