Domov Nova generacija Colta: Mitsubishi Motors se vrača v evropski b segment

Nova generacija Colta: Mitsubishi Motors se vrača v evropski b segment

Po skoraj 10 letih se Mitsubishi Motors vrača v evropski B segment z novo generacijo petvratnega Colt-a, ki bo na voljo v jeseni 2023. Colt bo skupaj s Space Starom, Eclipse Cross PHEV-om in nedavno najavljenim novim ASX-om povečal pokritost trga v glavnih evropskih prodajnih segmentih. Prodajna paleta bo v letu 2023 vsebovala tako limuzinske kot SUV izvedbe, vse na voljo tudi z elektrificiranimi pogoni.

Prvič predstavljen kot ime modela vozila leta 1962 ima Colt bogato dediščino – je zagotovo eno najbolj znanih imen Mitsubishija. Zadnja generacija, ki so jo izdelovali tudi v Evropi, je bila prodana v več kot 400.000*enotah med leti 2004 in 2014.

Novi Colt bo ponujal popoln paket opreme vključujoč tudi najnovejšo tehnologijo, celotno paleto pogonskih sklopov in bo proizveden v Renaultovi tovarni Bursa v Turčiji. Tako kot že ASX, bo tudi Colt baziral na CMF-B platformi, ki so jo razvili skupaj v Renault-Nissan-Mitsubishi zvezi.

Gospod Frank Krol, CEO Mitsubishi Motors Europe, je komentiral:« Novi Mitsubishi Colt ter nedavno najavljeni Mitsubishi ASX bosta skupaj z vstopnim modelom Space Star ter Eclipse Cross PHEV-om povečala našo ponudbo strankam v letu 2023. Mitsubishi Motors ima bogato zgodovino v B segmentu in ime Colt je zagotovo sinonim za to. Veselimo se pisanja novega poglavja v zgodbi Colta ter Mitsubishi Motors znamke v Evropi.«

*Mitsubishi COLT prodaja v Evropi, od 2004 do 2014: 403.957 enot