100 let Mitsubishi Motors

100 let dediščine

Leta 2017 smo pri Mitsubishi Motors praznovali 100 let izdelave avtomobilov.  V nadaljevanju si lahko ogledate kratek povzetek naše bogate dediščine.


1917

Leto 1917 označuje začetek naše bogate zgodovine.

Tistega leta je bil proizveden prvi avtomobil z emblemom treh diamantov – Mitsubishi Model A. Naša zgodovina se začne z 22 primerki Model A, naš začetek pa hkrati predstavlja tudi začetek serijske proizvodnje avtomobilov na Japonskem.

1934

Mitsubishi PX33 – Prvi serijski avtomobil na svetu s 4×4 pogonom.

SUV veteran! Svoj legendarni ugled je dedek vseh 4×4 Mitsubishijev pridobil predvsem pri gradnji cest v težko dostopnih japonskih gorah.

1960

Naš prvi mestni kompaktnež – Mitsubishi 500.

V obdobju japonskega ekonomskega razcveta, smo lansirali kompaktni družinski model 500, ki je bil tudi prvi japonski avtomobil zasnovan v vetrnem tunelu. Z atraktivno obliko in raznoliko barvno paleto je Mitsubishi 500 prednik današnjega modela Space Star.

1971

Uvod v prihodnost – prvi električni Mitsubishi.

Naša inovativen duh se je nadaljeval tudi v začetku 70′ let prejšnjega stoletja, ko smo proizvedli prvi avtomobil brez emisij – Mitsubishi Minica EV. Skupno jih je na ceste zapeljalo več kot 1000. 

1973

Začetek proizvodnje Mitsubishi Lancer.

Pred 44 leti je iz proizvodnega traku zapeljal Mitsubishijev najpopularnejši model – Mitsubishi Lancer. Naš paradni konj, ki je bil kot eden prvih Mitsubishijevih modelov na voljo tudi v Evropi, je zlasti zaradi naslednje verzije hitro dosegel svetovno slavo…

1973

Mitsubishi Lancer 1600 GSR – ”The King of Cars” 

Lancer 1600 GSR je na WRC Safari Rallye pokoril vso konkurenco in znamko Mitsubishi Motors dokončno uveljavil v svetu moto-športa. Opremljen z najmodernejšo tehnologijo in naprednim 4×4 pogonom je leta 1976 na tem tekmovanju osvojil kar vsa tri mesta na stopničkah – in prijel se ga je vzdevek ”The King of Cars”.

1978

Prvi profesionalec za profesionalce – Mitsubishi L200

Prva generacija našega križanca med tovornim in terenskim vozilom je zaslovela po svoji zanesljivosti in vsestranski uporabnosti – odliki, kateri je Mitsubishi L200 obdržal do današnjega dne.

1982

Rojstvo offroad legende – Mitsubishi Pajero

Pajero je dosegel 12 zmag na Paris-Dakar Rallye, od tega kar 7 zaporednih, in kot 4×4 ikona odigral pomembno vlogo pri globalnem trendu SUV modelov.

1990

Leto v znamenju kupejev – Eclipse in GTO

V začetku 90′ sta na ceste zapeljala Mitsubishijeva športna kupeja – popularni Eclipse in še bolj zmogljiv GTO. Slednji v novem tisočletju ni ostal v naši ponudbi, zadnji novi Eclipse pa je s proizvodnega traku zapeljal leta 2011 – a njegovo ime je pred kratkim oživelo.

1992

Rojstvo kultnega modela – Mitsubishi Lancer Evolution

Prišel, videl, zmagal – 6 naslovov svetovnega prvaka, 6 naslovov nemškega Rally-a in 12-kratni zmagovalec Safari Rally-a – Lancer Evolution je postal definicija moto-športa. Na progi in izven nje, EVO 4×4 je navduševal avtomobilistično javnost in promoviral blagovno znamko Mitsubishi Motors po celem svetu. 

2012

Prvi SUV priključni hibrid na svetu – Mitsubishi Outlander PHEV

Zgodovina Mitsubishi Motors je polna tehnoloških presežkov in inovacij v avtomobilskem svetu; Outlander PHEV ostaja zvest tradiciji. Prvi Plug-In Hybrid EV v SUV segmentu združuje vso naše znanje pridobljeno skozi našo bogato zgodovino – Vrhunski 4×4 pogon dodelan skozi 10 generacij Lancer Evolution, terenske zmogljivosti razvite pri modelu Pajero in čista, e-energija pridobljena iz modelov Minica EV & i-MiEV. 

2017

Pripravljeni na novo stoletje Mitsubishi Motors!

Ob prehodu v naslednjih 100 let znamke, smo pri Mitsubishi Motors odločeni z našimi avtomobili še naprej prispevati k globalni skupnosti.

Da mislimo resno, se lahko prepričate že danes z novim  Mitsubishi Eclipse Cross